Otago valpreventie

Otago is een valpreventie training voor ouderen van 65+ met en zonder valgeschiedenis. Het is ook een uitstekend programma voor mensen die veel angst hebben om te vallen en hierdoor bijvoorbeeld niet meer naar buiten durven te gaan. Het is bewezen is dat na het succesvol afronden van de training er 35% afname is van valincidenten bij ouderen van 80 jaar en ouder.

Otago legt het  accent op spierversterking , mobiliteit en balansoefeningen. Door de spierkracht van met name de beenspieren te versterken en daarmee de balans te verhogen, wordt een betere opvang/uitstapreactie gecreëerd. Hierdoor zullen mensen minder snel vallen omdat zij stabieler op de benen staan. De Otago-training kan eventueel ook gevolgd worden in combinatie met onze overige therapieën.

IN EEN GROEP OF INDIVIDUEEL

De valpreventie training kan in groepsverband (maximaal 8 personen) of individueel worden gevolgd.  De groepstraining wordt  1 keer per week gegeven. Daarnaast moet u zelf alle oefeningen nog 2 keer per week thuis uitvoeren en de overige 2 dagen moet u minimaal 30 minuten wandelen. Deze training zal 6 maanden duren.

De Otago valpreventie training voor ouderen wordt door veel verzekeraars gedekt uit de aanvullende verzekering.

Wilt u zich aanmelden voor de training of heeft u vragen? Neem gerust contact op met onze Otago valpreventie trainers Edwin of Rosanne.

DE KOSTEN VOOR HET OTAGO PROGRAMMA ZIJN:

Intake/valanalyse: 25 euro
Otago oefenprogramma: 12 weken, 1 x per week incl oefenboek: 130 euro