NSA Stenvers

Wat is NSA?

NSA staat voor nek-, schouder- en armklachten. Deze NSA-methode van Dr. J.D. Stenvers herstelt de beweeglijkheid van schouder, schouderblad en nek. Bovendien vergroot een oefenprogramma de belastbaarheid van het schoudergewricht.

Verkeerd bewegen

De oorzaak is vaak een verkeerde manier van bewegen. Pijn in het schoudergewricht kan uitstralen naar nek, schouderbladen, bovenarm, onderarm of hand. Bewegingen zijn beperkt en dagelijkse handelingen, zoals aan- en uitkleden of een potje jam pakken zijn pijnlijk. Soms verdwijnt ook ‘s nachts de pijn niet.

Frozen shoulder

Ook bij een frozen shoulder geeft de NSA-methode goede resultaten. U heeft dan plotseling een hevige pijn in de schouder en u kunt uw arm niet meer bewegen. Ook bij irritatie van de schouder en als de schouder uit de kom schiet, kan de NSA-methode oplossing bieden.

NSA-opleiding

Twee fysiotherapeuten binnen onze praktijk voor Fysiotherapie volgden de NSA-opleiding volgens de methode van Dr. J.D. Stenvers. Zij zijn dus gespecialiseerd in de behandeling van nek-, schouder- en armklachten.

Voorbeelden van klachten die met de NSA-methode zijn te behandelen:

  • Frozen shoulder (vastzittende schouder)
  • Tendinitis (peesontsteking) of bursitis (slijmbeursontsteking) bij slecht
  • bewegende schouder en nek
  • Instabiele schouder (uit de kom)
  • Overbelastingsklachten van spieren in schouder en arm (RSI)