Mindfulness

Mindful Fysiotherapie

Mindfulness kan binnen de fysiotherapie ingezet worden voor:

– het verbeteren van de bewegingskwaliteiten en moeiteloos/vrij bewegen;

– het verminderen van stressgerelateerde klachten;

– het verminderen van chronische pijn en/of de patiënt hier beter mee leren omgaan.

Aandacht

Mindfulness is niet in één woord te bevatten. In de essentie gaat het om aandacht schenken. Aandacht schenken aan en observeren van emoties, gedachten en de reactiviteit op de dingen die je aangenaam of onaangenaam vindt. En dit alles zonder oordeel. Mindfulness heeft ook te maken met zachtheid en compassie naar jezelf. Beseffen dat je geen perfect mens bent, maar wel perfect menselijk.

Mindfulness richt zich op het open observeren en accepteren van wat zich aandient, met een belangrijk accent op lichaam, houding, beweging en adem.

Binnen de fysiotherapie richten we ons binnen deze cursus op lichaamsbewustzijn. Hierdoor ben je niet meer afstandelijk cognitief met een beweging bezig, maar meer belichaamd, wat leidt tot een rustiger gevoel en het beter kunnen uitvoeren van de motorische taak. Hierdoor kom je dichter bij jezelf te staan.

Als je actief wilt bijdragen aan je welzijn, je beter wilt kunnen ontspannen of beter wilt leren omgaan met stresssituaties, dan is deze cursus iets voor jou. Met deze cursus kun je je kwaliteit van leven in een relatief korte periode verbeteren.

De cursus duurt acht weken en wordt gegeven door Annemarie van Donselaar.

In de folder staat meer informatie over deze cursus.

Of kijk eens op facebook: https://www.facebook.com/mindfulfysiotherapie/