Fysiotherapie

Fysiotherapie in Groningen

Heeft u klachten bij het bewegen of last van aanhoudende spierpijn of gewrichtspijn? Dan bent u bij Personal Fysio Fit van Weering aan het juiste adres. In onze praktijk voor fysiotherapie in Groningen werken wij met zeven fysiotherapeuten, waarvan één manueel therapeut. U kunt niet alleen bij ons terecht voor veel voorkomende klachten als rugklachtennekklachten, schouderklachten, bekkenklachten en knieklachten, maar ook voor problemen aan het bewegingsapparaat waarvan de oorzaak niet direct duidelijk is. Zo kunt u ook bij zwellingen, ademhalingsproblemen, hartproblemen, hoofdpijn en revalidatie contact met ons opnemen. Onze fysiotherapeuten in Groningen gaan samen met u op zoek naar de oorzaak en begeleiden we u om de klachten te verminderen.

Hoewel de klachten meestal worden veroorzaakt door overbelasting, een verkeerde (werk)houding, stress of bijvoorbeeld een ongeluk, is de aanpak een kwestie van persoonlijk maatwerk. Onze therapeuten kunnen naast fysiotherapie ook oefentherapie, mobilisaties, massage inzetten om uw klachten te verhelpen. Daarnaast is er een kleine fitnessruimte aanwezig waar gericht getraind kan worden om het bewegingsapparaat te versterken. Uiteraard krijgt u van ons preventieve adviezen om de kans op terugkerende klachten te verkleinen.

Kortom, onze praktijk voor fysiotherapie in Groningen is er “voor als bewegen alléén niet voldoende is”, zoals ons motto luidt.

INTAKE EN ONDERZOEK

Uw eerste bezoek aan onze praktijk in Groningen zal bestaan uit intakegesprek, waarbij gerichte vragen gesteld worden over u en uw klachten en de mogelijke oorzaken daarvan. Hierna zal de fysiotherapeut de oorzaak van de klachten en symptomen onderzoeken en met u het behandelplan bespreken. Indien u akkoord gaat zal de fysiotherapeut dit rapporteren naar uw huisarts. De zorgverzekeraar vergoedt de behandelingen als het in uw aanvullende verzekering zit.

DE BEHANDELING BIJ FYSIOTHERAPIE

Vanaf 2006 zijn wij als praktijk voor fysiotherapie direct toegankelijk en is er voor behandeling niet meer perse een verwijzing van uw huisarts nodig. Na een intake zullen wij afhankelijk van uw klachten, een persoonlijk behandelplan opstellen. Met voortschrijdend inzicht zal het behandeltraject gerichter vorm krijgen en kan de fysiotherapie worden aangevuld met meer specialistische methodes, zoals dry needling, trigger points en NSA Stenvers. Als de klachten verholpen zijn en de behandeling is afgesloten, wordt dit indien u akkoord gaat, gerapporteerd naar uw huisarts.

Om ervoor te zorgen dat de klachten niet terugkomen, krijgt u advies over hoe u bewuster kunt zijn van uw houding (zoals anders zitten, lopen en ergonomisch verantwoord te werken), of oefeningen die u thuis of tijdens het sporten kunt uitvoeren. Deze persoonlijke aanpak, onze specialismen en ervaring maakt Personal Fysio Fit van Weering dé praktijk voor fysiotherapie in Groningen.